perjantai 10. lokakuuta 2014

Työpäivät

Olen toimistolla töissä kaksi päivää viikossa HR tiimin kanssa, kaksi TPS-tiimin (teams& project services)ja yhden päivän communications- tiimin, mikä on vastuussa markkinoinnista, nettisivujen ulkoasusta yms.

HFL:n rahoitusasiat toimivat niin, ettei kukaan työntekijöistä saa palkkaa. Luit oikein. Vancouverin toimistossa (mikä sijaitsee täällä Chilliwackissa) on töissä yli 20 henkeä, toimistoja on myös Ontariossa sekä jenkeissä.

Työntekijät keräävät oman Support-tiiminsä, jolloin nämä maksavat työntekijälle joka kuukausi jonkun lahjoituksen. Näin työntekijät saavat palkkaa tekemästään työstään ja summa vaihtelee lahjoitusten mukaan.

Yksittäiset ihmist voivat myös tehdä lahjoituksen organisaatiolle itselleen ja tuolloin he päättäväät antavatko he rahaa a) projekteihin vai b) toimistokuluihin. Mikäli he antavat projekteihin, 100% rahasta menee projekteihin ulkomailla. Tuo on mielestäni aivan uskomatonta ja seikka mikä erottaa HFL:n muista samantyylisistä organisaatioista. Toiminta on läpinäkyvää (en tiedä mikä on oikea sana "transparent"ille suomeksi??) ja kuka tahansa voi milloin tahansa saada tietää miten rahat käytetään HFL:llä. Sentilleen. Jos ihminen lahjoittaa rahaa toimistokuluihin, ne käytetään nimensä mukaisesti toimiston kustannuksiin, kuten vuokraan, sähköihin yms.

Joka vuosi marraskuussa HFL järjestää ison hyväntekeväisyystapahtuman, missä on huutokauppa. Joka vuosi 375 ihmistä saapuu tapahtumaan, jonne he ostavat lipun. Yritykset lahjoittavat tuotteita, mitä huutokaupataan joko hiljaisesti tai lavalla. Kaikki rahat menevät toimistokuluihin, millä katetaan seuraavan vuoden kustannuksia.

Kun olen HR tiimin kanssa, hoidamme myös tapahtuman hoitoa. Tapahtuman projektipäällikkö on HR tiimissä, joten hän tietää miten hommat tulee hoitaa. On ollut niin hienoa nähdä tapahtuman kulkua ja olla tekemässä sitä!

Ylikaiken haluan tehdä elämälläni jotain hyvää ja pitkäkestoista. Työskentely HFL:lle on todella avannut silmäni sille, miten se on mahdollista. Nämä ihmiset täällä ovat kultaa. He aloittavat työnsä täällä tietämättä yhtään saavatko he kuinka paljon palkkaa, mutta se ei ole ykkösprioriteetti. He haluvat auttaa vähäosaisia. On niin erillaista tehdä töitä organisaatiossa, missä ihmiset eivät ole töissä vain rahan takia. Motivaatio on huikea  ja ilmapiiri positiivinen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti