perjantai 24. lokakuuta 2014

Eroavaisuudet Kanadassa, maksaminen

Toinen osa eroavaisuuksista! Viime viikolla kirjoitin autoilusta, nyt on tarkastelun kohteena maksaminen.

-Käteisen käyttö on paljon suurempaa kuin Suomessa! Miltei kaikki maksetaan käteisellä ja kaikkialla ei kortti edes käy maksuvälineenä

- Sekit ovat hyvin yleinen maksuväline. Maksoin erään työhön liittyvän asian omalla kortillani ja sain takaisin saman summan sekillä. Nyt pohdin, että mitä ihmettä teen sillä!

-Verkkomaksaminen ei toimi samalla tavalla kuin Suomessa. Jos haluan tilata jotain, annan joko luottokorttini numeron (hyvin yleistä) tai käytän PayPalia. En pysty siis maksamaan suoraan verkkopankistani asioita!

- Luottokortit. Tästä on paljon sanottavaa! Ensinnäkin KAIKILLA on luottokortit. Kerroin miten Suomessa sinun pitää tienata tietty summa vuodessa että sinun on mahdollista saada kortti ja tämä hämmästytti niin paljon ihmisiä täällä. Toiseksi, kortteja annetaan kavereille yms aika helposti. Menin tekemään työpaikkani puolesta muutamia ostoksia, ja pomoni antoi vain hänen korttinsa minulle. Kysyin että onko se ok, että käytän toisen korttia ja minulta kysyttiin että miksei se olisi. Niinpä niin! Toinen esimerkki, kun eräs tiimin jäsenistä maksoi osan maksustaan, hän vain lähetti kuvan kortistaan ja sanoi että veloittakaa tuolta aina kun tarvitsee.

-Palkka maksetaan usein kahden viikon välein, eikä kuukausittain. Osassa kaupoista saat erillisen alennuksen, jos ostat jotain palkkapäivänäsi ja sinun tulee tuoda tiliote todistamaan, että tänään tosiaan on palkkapäiväsi.

- Visa Electron on credit, eikä debit. Koitin ennen aina vängätä että kyllä se vain debit-kortti on, nykyään en jaksa enää. Ei sitä uskottu muutenkaan.

-Kun olen ostoksilla jenkeissä, vaikka maksan MasterCardillani debit-puolla, se veloitetaan credit-puolelta automaattisesti. Niin ärsyttävää!

- Jos Kanadassa maksan oikeastikin debit-puolelta, veloitetaan siitä aina 25 senttiä. Niinpä joskus maksan credit-puolelta, ihan vain säästääkseni rahaa.


Kuvituksena sateisen päivän kuvia






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti