lauantai 29. marraskuuta 2014

Black Friday

Viime yönä minä ja työkaverini Jess lähdettiin kohti jenkkejä alennusten perässä. Yhdysvalloissa kiitospäivä oli torstaina ja perinteisesti seuraavana päivänä alkaa hullut alennusmyynnit.

Lähdimme matkaan kolmelta aamuyöllä kahdesta syystä 1) rajat kanadan ja yhdysvaltojen välillä on AINA tukossa ja siellä joutuu odottamaan vartista kahteen tuntiin. Koska kaikki haluavat mennä halpojen hintojen perässä jenkkeihin, on BFS-yönä rajat kaoottiset. Mietimme Jessican kanssa, että mikä aika olisi vähiten houkutteleva ja valitsimme sen, ettei jonot olisivat pitkät. Taktiikka onnistui!
2) Kaupat aukeavat keskiyöllä ja koska parhaimmat tavarat viedään aina käsistä, on hyvä mennä paikalle ennemmin kuin myöhemmin.

Tavarat mitä lähdimme hakemaan, on ensi vuoden hyväntekeväisyystapahtumaa varten. Tapahtumassa on hiljainen ja live huutokauppa ja hiljaisessa on aina  kotiosastolla keittiöntarvikkeita, kuten kahvinkeittimiä yms. Saamme joka vuosi paljon lahjoituksia, mutta osan tuotteista ostamme itse alennuksista. Yhdysvalloissa on muutenkin keskivertaa halvemmat hinnat kuin Kanadassa (paitsi viimeisen kolmen kuukauden aikana, kun valuuttakurssi on uskomattoman heikko) ja kun siihen lisätään alennusprosentit, puhutaan jo hyvistä diileistä! Esimerkiksi, viime vuonna tämän vuoden huutokauppaa varten ostettiin kapsulikahvinkeitin BF alennuksista 50 dollarilla, ja huutokauppasimme sen miltei 300 dollarilla. ROI on todella hyvä ja kun tämän kertaa noin kolmella sadalla tuotteella mitä meillä on, tulee sijoitukset kannattaviksi.

Ostimme noin neljällä sadalla dollarilla tavaroita ja hyvä oli että saimme takaluukun kiinni! Kaikki ostamamme tuotteet olivat vähintään -50%, osa jopa -90%. Olimme siis hyvin tyytyväisiä itseemme!

Takaisin tullessamme jouduimme kuitenkin tullimiehen hampaisiin, mikä ärsytti niin paljon. Teknisesti, ollessasi yhdysvalloissa vain päivän (alle 24h) et saa tuoda mitään mukanasi, mutta oikeasti pidetään sellaista 200 dollarin rajaa/henkilö. Tai siis, saat tuoda niin paljon tavaraa kuin haluat, joudut vain maksamaan ylimääräiset verot. Olen monesti ostanut itse tavaraa reippaasti yli tuolla 200 dollarilla (ystäväni kanadasta tekevät välillä myös tilauksia yms), eikä minua ole koskaan verotettu. Nyt kuitenkin KAIKKI autot käskettiin ajamaan syrjään ja viemään kuitit sisälle. Ostin pari joululahjaa (kaikki kyllä normaalihintaisia tuotteita!) ja ONNEKSENI niistä ei sanottu mitään. Huh. Jessica osti viinitonkan 16 dollarilla ja häneltä pyydettiin 26 dollarin ylimääräiset verot siitä... Kaikista tarvikkeista mitä ostimme, ei onneksi tullut paljoa, koska kodintarvikkeissa on pienin mahdollinen veroprosentti. Onneksi.

Kotiin tullessani kaaduin sänkyyn! Päikkäreiden jälkeen menin "pikkuveljeni" syntymäpäiväjuhlille, mitkä olivat elokuvateatterissa. Hän oli kutsunut kavereitaan ja menimme yhdessä katsomaan Big Hero 6-elokuvan, mikä oli todella hyvä. Pelottava lastenelokuvaksi, mutta lapset eivät tuntuneet välittävän! Leffan jälkeen menin ystävieni kanssa ravintolaan ja nyt illalla meillä oli hot tub-juhlat meidän takapihalla. Chad ja Ang (keiden luona asun) olivat ostaneet uuden 10 hengen poreammeen, ja siellä tulee minun vietettyä miltei kaikki iltani ;)

Nyt kuitenkin nukkumaan, öitä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti